Hva har skjedd på Lizas Småbruk

tomat/squash chutney – oppskrift

Published on 2017-10-02 under Oppskrifter
tomat/squash chutney – oppskrift

Tomat/squash chutney

Denne oppskriften er ideelt til å bruke opp alt som er igjen i kjøkkenhagen før frosten kommer. Hvert år er det mye igjen som ikke blir moden, og med den kjølige sommer vi har hatt i år, har vi enda mer enn vanlig. Vi har laget denne oppskriften med melon, bønner, slangeagurk, kålrabi osv.
Ingredienser:
• 250 g squash, gresskar eller andre grønnsaker
• 250 g modne eller umodne tomater
• 125 g epler
• 125 g løk
• 125 g rosiner
• 125 g brun farin sukker
• 150 ml eple- eller hvitvinseddik
• Salt, pepper
• 2 cm ingefærrot
• 3 nellik
• ½ ss. pepperkorn
• Noen korianderfrø
• Steriliserte glass og lokk (ha rene glass og lokk 3 minutter i kokende vann så er de steriliserte)

Slik gjør du:
Skjær alle grønnsaker i terninger. Riv ingefærroten. Ha alle ingredienser i en kjele og la det koke opp. Når det koker, setter du den på lavest varme hvor den fortsetter å koke uten lokk. La småkoke uten lokk i 2-3 timer, mens du rører av og til. Den er ferdig når du kan se bunnen når du trekker en skje over bunnen. Eller når du ikke har lyst å koke den enda lengre ned. Ha på rene glass og sett opp ned til avkjøling. Sett i matboden i 2 måneder før du begynner å spise. Spis i stedet for sylteagurk, til indisk mat, gryteretter eller som salat tilbehør. Velbekomme!

www.lizassmåbruk.no
kurs fra jord til bord
bl.a. i matlaging med sesongens grønnsaker

 

', '
' ); ?>
Tagged: , , , , , , , , ,