Småbrukskonsulent på besøk?

Har du nylig flyttet til et småbruk og lurer på hvordan du skal starte dyrking og dyrehold? Har du et småbruk med paktet bort jord og ønsker å drive mer selv men vet ikke helt hvordan? Ønsker du å leve ikke bare på småbruket, men også av småbruket og leter etter et konsept?

Nå kan vi tilby deg småbruksrådgiving.

Vi kan komme til deg på småbruket ditt og hjelpe deg i gang. Vi har mange års erfaring fra å drive vårt eget småbruk, sette i gang småbruksdrift og lage forretningsplaner med småbruket i hovedfokuset.

Rådgivingen består av et besøk på småbruket ditt hvor vi ser på potensialet av det som er der fra før av jorder, bygg, beliggenhet, vann, gjerder, veier osv. Og hva som eventuelt må til for å ta det i bruk. Sammen med deg vil vi finne ut hvordan du/dere kan kombinere det du har lyst på med det du har tilgjengelig på småbruket.

Hvordan blir det i praksis? Tenk deg du har lyst på frukthage og kanskje en eplejus business? Vi ser hvor det er fornuftig å anlegge, snakker oss gjennom sorter som er egnet for ditt sted, og ser på hva som må til for å drive det som en forretning. Lyst på spellsau? Vi finner ut hvor du kan ha dem, om du vil ha 3 sau eller 30, hva slags drift du har lyst på, hva du skal gjøre med kjøttet og om du skal tjene penger på de, hvordan du kan sette opp en nisje-produskjon rundt det. Lurer du på hvordan du kan tjene penger på byggene på småbruket ditt? Vi ser om du har lyst og mulighet å starte med airB&B på småbruket.

Det vi kan gi råd på: småskala drift og oppstart av drift, småskala ombygging, småskala nisjeproduksjon, forretningsplan rundt småbruksdrift, småskala dyrking, dyrehold, mat produksjon, matforedling, matlaging, overnatting, regelverket rundt disse tema.

Det vi ikke kan gi råd på: støtteordninger (vi kan henvise deg videre), storskala drift, administrasjon. Vi kan ikke heller skrive forretningsplan for deg eller luke i kjøkkenhagen:)

Pris: Siden vi er i oppstart av småbrukskonsulent-tjeneste tilbyr vi tjenesten foreløpig for 2000 kr for en hel dag besøk (inklusiv reisetid). Reisekostnader kommer i tillegg.

Hvor: Foreløpig tilbyr vi tjenesten opp til 3 timer fra Jevnaker. Flyplassen Gardermoen er 35 minutter unna, så det byr på mange muligheter. Vi klarer i hvert fall å kjøre til Akershus, Oslo, mestparten av Oppland, mestparten av Buskerud, Mye av Telemark og Hedmark. Fly kan vi til mange småbruk som ikke ligger altfor langt unna byene med flyplass. Ta kontakt, så ser vi om vi får det til.

Hvem: Alle som lurer på hvordan de skal drive på småbruket sitt eller ønsker å utvide/legge om driften på småbruket sitt. Og alle som ønsker å begynne å leve av småbruket sitt.

Mer info?

Fyll ut skjemaet under her, så tar vi kontakt med deg.