• småbruket om vinteren
  • Steinovnen på Lizas Småbruk
  • På kurskjøkkenet på Lizas Småbruk
  • Hane på Lizas Småbruk
  • Lunsj på Lizas Småbruk
  • ystekurs på lizas småbruk
  • villsau på lizas småbruk
  • pølselagingskurs på lizas småbruk

Om kursene

Vi tilbyr ukentlige kurs på småbruket, hvor du lære hvordan yste, sylte, safte, bake, slakte, partere, lage pølser, holde høns, mm.

Kursene er praktisk og ‘hand on’. De handler om mat og matens vei fra jord til bord, mest mulig basert på kortreist eller egenproduserte råvarer.

Deltakere skal ikke lære av å observere, men lære av å gjøre selv. Målet er at deltakere skal lære hvordan man kan produsere og lage lokal mat selv hjemme, uten mer utstyr enn det de fleste har fra før.

Det gamle verkstedet på småbruket er gjort om til et hyggelig undervisningskjøkken med fire komfyrer, mange meter kjøkkenbenk og en diger kjøkkenøy med plass til 12 deltakere. Her sitter smilet og latteren løst!

Vil du dyrke grønnsaker, bær, frukt, krydder, urter og salater selv? Drømmer du om å holde høns i hagen eller lage dine egne pølser til jul? Har du lyst til å bake på surdeig eller brød på spennende kornsorter. Hva med å lage dine egne posteier og andre typer pålegg? Vi helt sikkert et kurs som passer for deg!
Her lærer du hvordan du produserer egne råvarer, og lager gode måltider av dem. Men også hvordan man velger, behandler og oppbevarer råvarene.

Både åpne og lukkede matkurs

De fleste kurs er i utgangspunktet åpne kurs, som hvem som helst kan melde seg på.

Men på bestilling arrangerer vi også lukkede kurs for grupper, organisasjoner og næringsliv som vil ta med seg medlemmer, tillitsvalgte eller ansatte på en morsom, unik og annerledes matopplevelse. Å lage pølser sammen med kollegaer for så å steke de på bålet, knytter mennesker tettere sammen.

Har du spørsmål om kursene, eller tips om kurs-tema du mener vi burde tilby, vennligst bruk kontaktskjemaet du finner på vår “kontakt-side”.

Gå ikke glipp av siste nytt

Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev og få kurskalender, oppskrifter med sesongens råvarer og nytt fra småbruket. Nyhetsbrevet kommer til din e-postadresse fire til fem ganger i året.

Se hva vi kan tilby deg

Her finner du alle åpne kurs som er satt opp framover.