Event: Introkurs til småbrukslivet – Lukket

Introkurs til småbrukslivet – Lukket
feb
15

 


Lurer du på om et liv på landet på et småbruk er noe for deg? Drømmer du om å flytte, men er du usikker om det passer deg? Kom og test det for en dag! På 15. februar kan du få være med og se alt vi gjør og hvordan vi driver her og stille alle spørsmål du lurer på. Dette er en kort-variant av ‘småbrukerkurset’, som vi også holder i samarbeid med Lev Landlig.

Vi bruker dagen på å gå inn på alle aspekter rundt å drive et småbruk. Fokuset skal ligge på det praktiske: oppgaver, tidsbruk, pengebruk og hvordan å få tak i et småbruk.

* Dyrehold: Vi ser på dyrene vi har her og hvordan de lever her og diskuterer oss gjennom ku, sau, høner, gris, kalkun, gås, bier, mm. Tema vi skal ta opp er bl.a: beite, skog, vinterfor og sommerfor, hus, vann, kyllinger, kalving og lamming og egnede raser for småbrukeren. Vi ser også på kostnader, bruk og salg av kjøtt/egg/ull/melk/honning, lover og regler, og ikke minst tidsbruk.

* Kjøkkenhagen (eller grønnsaksåkeren): Ingen småbruk uten kjøkkenhagen. Vi ser på egnede grønnsaks-sorter for Norske småbruk, oppål, luking, innhøsting, hvordan oppbevare grønnsaker, bruk og salg, lover og regler, gjødsling, vekst, tidsbruk osv.

* Frukthagen: frukttrær og bærbusker; jordbær og rabarbra. Hvilken krav stilles til jorda, hvilken sorter vokser i Norge, egnede sorter for småbrukeren, beskjæring, hva kan du forvente i avlinger, gjødsel, kostnader/inntekter, lover og regler rund bruk og salg, og hvor mye tid vil det ta er tema vi vil ta opp.

* Hvordan starte et småbruk: kjøp/arv, størrelse, hvor, drivplikt, odel

* Økonomi: inntekter og utgifter. Småbruk som hovedjobb eller som hobby?

Programmet tilpasses etter det dere deltakere ønsker å lære og høre om. Vi tar maks 10 deltakere, slik at det vil være mulig å spørre alt man lurer på.

Dette kurset viser deg hva det innebærer å bo på et småbruk og hva slags muligheter som finnes der. Det hjelper deg derimot ikke med å finne hva du skal leve av eller hvordan du skal drive småbruket ditt (det gjør vi på ‘småbrukerkurset’).

Pris: 1800 per person. LevLandlig abonnenter får 200 kr rabatt (1600 kr per person).

Dagen varer fra 9:30 til 16:00 og det vil bli servert hjemmelaget og hjemmeprodusert lunsj, kake, kjeks osv. En stor del av dagen vil foregå ute.

Meld deg på under her. Lurer du på noe eller ønsker du å melde på flere, skriv det i kommentarfeltet. Vi svarer på email innen 24 timer.

Velkommen!

Vi gjør ingenting med denne infoen, men er nødt til å samle den inn pga lovverket
Det holder med kursdato

Kurset er et samarbeid mellom bladet Lev Landlig og Lizas Småbruk, og derfor vil begge få tilgang til informasjonen dere legger inn her. All informasjon om kurset sendes på e-post.

Lev Landlig er et livsstilsmagasin for alle med sansen for livet på landet. Lev Landlig gir deg inspirasjon og ideer til landlig livsstil, gjennom reportasjer om livet på småbruk, interiør, hage, mat, håndverk, håndarbeid, grunderhistorier, samt reisemål og butikker utenom allfarvei.

Lizas Småbruk organiserer kurs fra jord til bord. Her kan du lære å lage pølser eller ost, designe kjøkkenhage din eller lage mat med sesongens råvarer. Alt under profesjonell og inspirende veiledning, med masse god hjemmeprodusert og lokalprodusert mat, på vårt allsidige småbruk i drift.