Event: Test livet på småbruket

Test livet på småbruket
mai
04

Lurer du på om et liv på landet på et småbruk er noe for deg? Kom og test det for en dag! På 5. mai kan du få være med og se alt vi gjør og hvordan vi driver her og stille alle spørsmål du lurer på. Dette er en kort-variant av småbrukerkurset vi holder i samarbeid med Lev Landlig.

Vi bruker dagen på å gå inn på alle aspekter rundt å drive et småbruk. Fokuset skal ligge på det praktiske.

  • – Dyrehold: Vi ser på dyrene vi har her og hvordan de lever her og diskuterer oss gjennom ku, sau, høner, gris, kalkun, gås, bier, mm. Tema som beite, skog, vinterfor og sommerfor, må jeg ha låve?, holder det med bekk eller må vi ha vannbeholdere?, kalving og lamming, egnede raser for småbrukeren blir alle tatt opp. Vi ser på kostnader og mulig inntekter, bruk og salg av kjøtt/egg/ull/melk/honning, lover og regler, og ikke minst tidsbruk.
  • – Kjøkkenhagen (eller grønnsaksåkeren): Ingen småbruk uten kjøkkenhagen. Vi ser på egnede grønnsaks-sorter for Norske småbrukere, oppål, luking, innhøsting, Hvordan oppbevare grønnsaker, bruk og salg, lover og regler, gjødsling, veksleskifte, tidsbruk osv.
  • – Frukthagen: frukttrær og bærbusker, asparges og rabarbra. Hvilken krav stilles til jorda, kan pærer vokse her, egnede sorter for småbrukeren, beskjæring, hva kan jeg forvente i avlinger, gjødsel, kostnader/inntekter, lover og regler rund bruk og salg, og hvor mye tid vil det ta er tema vi vil ta opp.
  • – Hvordan starte et småbruk: kjøp/arv, størrelse, hvor, drivplikt, odel
  • – Økonomi: inntekter og utgifter. Småbruk som hovedjobb eller som hobby? finn din nisje!

Programmet tilpasses etter det dere deltakere ønsker å lære og høre om. Vi tar maks 10 deltakere, slik at det vil være mulig å spørre alt man lurer på.

Pris: 1500 kr per deltaker

Dagen varer fra 9:30 til 16:00 og det vil bli servert hjemmelaget og hjemmeprodusert lunsj, kake, kjeks osv. En stor del av dagen vil foregå ute.

Meld deg på under her. Lurer du på noe eller ønsker du å melde på flere, skriv det i kommentarfeltet. Vi svarer på email innen 24 timer.

Velkommen!