Event: Workshop – vårens spiselig vekster

Workshop – vårens spiselig vekster
mai
25

Tidlig sommer byr på rabarbra, hylleblomst, asparges, brennesle, salat, løvetann, egg mm.

Men hva kan man lage annet enn rabarbra syltetøy og salat og irritere seg over brennesle i hagen?

Dette kurset er ment som inspirasjon om hva du kan lage med sommerens/vårens første nye vekster. Vi lager 6-7 smakfulle og ‘litt uvanlige’ retter i løpet av dagen. Vi skal smake oss gjennom dagen, lage vår egen lunsj med løvetannsalat og ferske asparges. Vi vil gå inn på andre retter man kan lage med de forskjellige vekster og hvor man kan plante eller plukke de. På slutten av dagen skal du få med deg flere retter hjem, et hefte med flere spennende oppskrifter og ikke minst mye inspirasjon.

Dagsinndelingen er avhengig av innhøstingen, men kan se ut slik:

9:30 Velkomst med kafe og hjemmelaget kake. Introduskjon om spiselig vekster. Hva er spiselig, hvor finne de, hvordan behandle de.

10:00 Vi begynner med å lage hyllesaft med rødhyll. Et tre som vokser vilt veldig mange steder i Norge og som mange tror er giftig i alle former.

10:45 Vi går ut og høster asparges og lager asparges salat. Vi går inn på hvordan asparges lett kan dyrke hjemme også.

11:30 Brennesle suppe høres ut som en heksedrikk, men det er kjempegodt. Vi lager en variant med Brennesle og pastinakk.

12:15 Vi spiser lunsj i vinterhagen med aspargessalaten og brenneslesuppen vi har laget samt masse annet godt som blir laget og produsert på småbruket. Etter lunsj kan de som vil bli med ut en tur og se hvordan dyr, grønnsaker og frukt har det her.

13:15 Vi fortsetter med å lage en rabarbra pai

14:00 Høner legger de mest smaksrike egg på våren. Vi lager lemon curd med noen av dem. Vi er så heldig å kunne dyrke sitron i vinterhagen, så vi bruker fersk sitron.

14:45 Vi setter i gang med dagens siste rett, en pesto med løvetann eller skvalderkål.

15:30 Vi tapper saften på flakser. Mens lemoncurden kjøles ned, tar vi oss en kopp kaffe med hjemmelaget kjeks i vinterhagen. Vi smaker rabarbrapaiene våre.

16:00 Alle pakker ned alle varer. Alle reiser hjem med kveldens middag i boks og flere retter til de neste dager. Du får også med et hefte med oppskrifter og masse inspirasjon.

 

Kurset holdes på Lizas Småbruk, som er et allsidig lite småbruk i drift. De som ønsker kan ta seg en runde etter lunsj på bruket og se hvordan vi dyrker her og dyrene lever her.

Kurset varer fra 9:30 til omtrent 16:00, og det vil bli servert hjemmelaget lunsj, kafe og kjeks. Lizas Småbruk ligger i Jevnaker kommune: Kart og adresse.

Velkommen!

Pris: 1300 kr per person. Maks 10 deltakere.

Påmelding: