Event: Kjøkkenhagen

Kjøkkenhagen
feb
22

Lyst å starte med kjøkkenhage: design, små-planter, kompost, jord, hva trives i min kjøkkenhage

På denne workshoppen skal vi lære om hvordan å anlegge en kjøkkenhage. Vi starter med jordens sammensetning og hvordan å berike jorda over tid. Så snakker vi om alle mulige grønnsaker og frukt som kan/vil trives i Norge og hos deg. Vi snakker om luking, de forskjellige kravene alle frø og småplanter stiller og hvordan man kan stelle de. Hva som må startes som småplanter inne og hva som kan såes ute med en gang.

I løpet av dagen tegner/lager alle sin egen plan/design for sin egen kjøkkenhagen i året som kommer, hvor informasjonen blir integrert i en helhetlig plan for året som kommer. Selvfølgelig med hjelp fra oss.

Vi snakker om plager og sykdommer og hva som kan gjøres for å behandle og unngå. Og vi snakker om hvordan å oppbevare innhøstingen fra sort til sort. Og til slutt hvordan å sette opp en veksleskifte i kjøkkenhagen din.

Målet er at du skal komme hjem og føle at du kan gå i gang og har fått en forståelse om hva og hvordan du vil gå i gang.

Selvfølgelig skal vi ta en titt på kjøkkenhagen planene her og vi tar en tur i veksthuset og i frukthagen for å se hvordan vi gjør det her på 450 meter over havet.

Kurset varer fra 9:30 til omtrent 16:00, og det vil bli servert hjemmelaget lunsj, kafe, kake og kjeks.
Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse

Vi tilbyr også oppfølging videre. Etter at dere har kommet hjem, starter derfor nett-delen av kurset. Den vil bestå av en diskusjonsgruppe med alle deltakere. Her følger vi opp månedlig hvordan det går med kjøkkenhagene deres, og hva som bør stå på timeplanen i den kommende måneden. Ettersom sesongen utvikler seg, vil vi snakke om hvordan unngå, samt eventuelt behandle, sykdommer og utøy uten sprøytemidler. Dessuten hvordan man skal/ikke skal luke. Når høsten nærmer seg snakker vi om hvordan høste inn og oppbevare de ulike grønnsakene og hvordan forberede kjøkkenhagen til frosten og vinteren.

I tillegg blir det holdt to nettmøter hvor vi skal vise hvordan det står til i kjøkkenhagen og i veksthuset på Lizas Småbruk, pluss svare spørsmål. Nettmøtene er planlagt 23. mai og 19. september fra kl. 19 til kl. 21.


Pris: Deltakelse kun 22. feb, uten oppfølging gjennom sesongen: 1800 kr.

Pris: Kurs 22. feb og månedlig oppfølging til 16. november, pluss to nettmøter: 2800 kr.

Maks 12 deltakere.

Velkommen!

Meld deg på ved fylle ut påmeldingskjema under her. Du kan også stille spørsmål herunder, hvis du lurer på noe. Du vil vanligvis få svar innen 24 timer. Faktura tilsendes i en egen email. Velkommen!
Det holder med kursdato