Event: Småbruker samling

Småbruker samling
aug
24

Småbrukersamling for alle som har vært på småbukerkursene. Møtt mange andre som har nylig flyttet på landet, som har nylig startet opp et firma på småbruket eller gården sin, eller som fortsatt er i planleggingsfasen men trenger litt inspirasjon igjen!

Denne dagen skal vi inspirere, dele og lære. Vi skal hjelpe og motivere hverandre og bli kjent med mange likesinnede.

Dagen blir omtrent slik:

Del 1, 11:00: Velkomst med lunsjbufet bestående av alt som småbruket her har å by på nå i august. Møtt de du var på kurs sammen med og mange nye med samme interesser og utfordringer.

Del 2, 12:00: Foredrag av Elisabeth Vegerstøl og Thomas Smestad fra Paulsrud gård. Elisabeth og Thomas overtok en melkegård i Gausdal for noen år siden. Per i dag driver de et suksesrikt overnattingstilbud på gården og har flere forskjellige dyreslag i tillegg til melkeproduksjonen. Les gjerne mer på http://www.gaardsferie.com/.  Elisabeth og Tomas lever av gården.

Del 3, 12:45: Foredrag av Marianne Hamre. Marianne og mannen hennes Trygve, bestemte seg en dag at de hadde lyst på et annerledes liv; et liv på gård. De solgte huset i byen og kjøpte gården Dølsveen i Torpa. De kunne ingenting og måtte lære alt fra bunn. Per i dag har de 56 spelsau, lager for til de, avle de, slakte de, lage sine egne skinker og spekemat osv. I tillegg har de gris, høner og dyrker det meste av grønnsaker de trenger. Marianne og Trygve lever på gården men ikke av gården.

Del 4, 13:30: I små grupper, delt inn etter interesser, får dere bli kjent med hverandres konsepter, ideer og drømmer. Men også deres utfordringer og problemer underveis. De som vil gir og får tilbakemelding på planene deres og planene til de andre. Liza fra Lizas Småbruk og Kjersti fra LevLandlig vil gå rundt fra gruppe til gruppe.

Del 5, kl1415: Pause ved bålet med kaffe og hjemmelaget kake/kjeks

Del 6, kl1445: Delt i små grupper igjen, skal vi planlegge veien videre for en hver av dere. Hva er mulighetene, hva blir du inspirert av, og hva er det best å legge fra seg. Hvordan løser du de utfordringene du møter? Liza fra Lizas Småbruk og Kjersti fra Levlandlig vil gå rundt fra gruppe til gruppe.

Men diskusjonene foregår vil Kari Isingrud, etablerveileder på Hadeland, være tilgjengelig for å svare på alle spørsmålene deres om etablering, skatt, tilskudd osv.

kl1530: Avslutning. De som vil kan fortsette litt til.

Pris: 500 kr per deltaker, inklusiv lunsj, kake og kjeks.

Antall deltakere: minimum 8, maksimum 60 (alle som har vært på et småbrukerkurs)

Meld deg på ved fylle ut påmeldingskjema under her. Du kan også stille spørsmål i skjemaet, hvis du lurer på noe. Du vil vanligvis få svar innen 24 timer. Faktura tilsendes i en egen e-post. Velkommen!

Vi gjør ingenting med denne infoen, men er nødt til å samle den inn pga lovverket
Det holder med kursdato