Event: Slakt av lam og andre større dyr

Slakt av lam og andre større dyr
okt
26

Hvert år er vi utrolig spente over å kunne tilby dette kurset!

Sammen med vår reisende gårdsslakter skal du lære på dette kurset hvordan å avlive og slakte lam og andre større dyr selv.

Vi starter med dagen selve avlivingen. Her skal slakteren vise forskjellige humane måter og de som vil, får prøve samme med slakteren. Etter det skal alle deltakere flå dyrene sine og lære å ta ut innvollene. Vi skal sammen henge dyrene til mørning, legge skinnene til salting og lære å bruke mest mulig av dyret, også innvollene. De som vil, vil få mulighet å lage leverpostei, bruke hjerte, nyrene osv.

På dette kurset får hvert deltaker jobbe med ett lam. Det vil si at du virkelig får gjort alt selv, selvfølgelig med hjelp av slakteren og oss.

Etter at vi blir ferdig med slaktedagen, henger vi lammene til mørning. Uken etter, 2. november, skal vi partere lammene vi har slaktet på vår parteringskurs. Melder du deg på begge kurs, får du partere det lammet du har slaktet uken før.

Kurset varer fra 9:30 til omtrent 16:00, og det vil bli servert hjemmelaget lunsj, kafe og kjeks.

Velkommen!
* Lizas småbruk organiserer kurs fra jord til bord på et allsidig lite småbruk i drift. Småbruket ligger 10 km øst for Jevnaker, 1 time nord for Oslo. kart

Prisene:

Slaktekurs 26. oktober: 2300 kr per deltaker

Parterings– og slaktekurs, 26. oktober og 2. november: 3500 kr per deltaker

Maks 8 deltakere.

Påmelding under her. Skriv gjerne i kommentarfeltet om du også vil delta på parteringskurset uken etter: