Event: Høstens overflod! – fullbooket

Høstens overflod! – fullbooket
okt
01

Dette kurset er fullbooket. Nye muligheter neste høst! Imens, ta en titt på oppskriftene (under nyhets-fanen). Der ligger det mange spennende høst-oppskrifter.

Kjøkkenhagen produserer masse mat nå, det bugner i butikken av ferske grønnsaker og frukt nå.

Men det er altfor mye! 🙂 Hva kan du lage med alle disse ferske grønnsaker, hvordan kan du oppbevare de, kan man sylte de?

Lizas Småbruk innhøsting kjøkkenhagen grønnsaker kurs matproduksjon

Denne dagen er ment som inspirasjon hva man kan gjøre med squash, aspargesbønner, broccoli, tomater og grønnkål annet enn de vanlige standardretter. I tillegg skal vi bruke tid på å lære å sylte med sesongens grønnsaker og hvordan man kan forlenge holdbarheten gjennom sval oppbevaring, forvelling og frysing osv. Dagen ser omtrent slik ut:

9:30 velkomst og introduksjon til sesongens grønnsaker med kaffe og hjemmebakt pærekake

10:00 Alle lager en egen ruccolapesto med hasselnøtter og egenprodusert ost. Når den er ferdig, begynner vi på å lage en bønnesalat (aspargesbønner) til lunsj. Vi går inn på andre pestoer man kan lage og hvordan å oppbevare pestoer slik at de får lang holdbarhet.

11:15 Vi lager chutney med de siste plommene fra hagen og en pizza med grønnkål til lunsj. Igjen ser vi også på andre frukt og grønnsaker man kan lage chutney med og diskuterer oss gjennom mulige retter med den nye super-grønnsaken, grønnkål.

12:30 Lunsj med masse hjemmelaget og hjemmeprodusert mat, samt bønnesalat og steinovnsbakt grønnkålpizza. De som vil kan bli med en tur etter lunsj for å se hvordan grønnsaker, frukt og dyr vokser og lever her.

13:30 Vi fortsetter med å lage syltet løk med løk fra hagen og grillet gresskar eller squashbrød

14:45 Vi lager ekte surkål, som skal fermentere hjemme! Vi diskuterer oss gjennom hele prosessen med melkesyrekultur, bakterier, varianter med andre grønnsaker og krydder.

16:00 Avslutning i vinterhagen med te og hjemmelaget kjeks.

Vi skal smake oss gjennom dagen, lage vår egen lunsj med bønnesalat og steinovnsbakt pizza. På slutten av dagen skal du få med deg middag hjem, noen syltetøys glass med spennende innhold til jul og et hefte med flere spennende oppskrifter og ikke minst mye inspirasjon.

Dagen varer fra 9:30 til 16:00.

Kurset holdes på Lizas Småbruk, et allsidig småbruk i drift. De som ønsker, kan gå en tur over bruket og se på hvordan grønnsaker, frukt, og dyr vokser og lever her. Småbruket ligger i Jevnaker kommune: Kart og adresse

Pris: 1800 per person; maks 10 deltakere.

Du kan melde deg på ved å fylle ut skjemaet under her. Lurer du på noe eller ønsker du å melde på flere, skriv det gjerne i kommentarfeltet. Du får svar innen 24 timer.

 

Det holder med kursdato