Event: Kjøkkenhagen

Kjøkkenhagen
okt
26

Lyst til å starte med kjøkkenhage – eller bli bedre til å dyrke grønnsaker?

På dette kurset skal vi lære om hvordan anlegge og drive en (økologisk) kjøkkenhage, uansett om det er to kvadratmeter eller to mål. Kurset starter med en samling på Lizas Småbruk. Om du ønsker kan du også få oppfølging på nettet gjennom hele dyrkingssesongen.

 

Selve kursdagen på Lizas Småbruk er 15. mars, og der starter vi med en gjennomgang av jordens sammensetning og hvordan å berike jorda over tid med kompost og naturlig gjødsel. Så snakker vi om alle mulige grønnsaker og frukt som kan/vil trives i Norge og hos deg. Vi snakker om luking, de forskjellige kravene alle frø og småplanter stiller og hvordan man kan stelle dem. Vi går gjennom hva som må startes som småplanter inne og hva som kan såes ute med en gang. Vi introduserer oldeforeldrenes vekstskifte som en måte å unngå sykdommer og få en større innhøsting. Og vi snakker om plassering og design av kjøkkenhagen. Selvfølgelig skal vi ha mye fokus på hvordan du kan drive uten sprøytemidler og kunstgjødsel, eller sagt med andre ord, hvordan du kan drive etter økologiske prinsipper.

 

I løpet av dagen lager alle en egen plan/design for sin egen kjøkkenhage, hvor informasjonen blir integrert i en helhetlig plan for året. Selvfølgelig med hjelp fra oss! Dette kan være alt fra noen balkongkasser, eller et lite veksthus, til en kjøkkenhage på femti kvadratmeter.

 

Målet er at du skal komme hjem med kunnskapen om hvordan, og hva, du vil begynne å dyrke i din kjøkkenhage.

Vi skal selvfølgelig også ta en titt på kjøkkenhageplanene vi har her på Lizas Småbruk, vi tar en tur i veksthuset og i frukthagen for å se hvordan vi gjør det her, 450 meter over havet.

 

Kursdagen varer fra kl. 9:30 til ca. kl. 16:00, og det vil bli servert hjemmelaget lunsj, kaffe, kake og kjeks. Kurset holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse. Det går tog fra Gjøvik/Oslo og flybuss fra Gardermoen (kl 8:05).

Vi tilbyr også oppfølging videre. Etter at dere har kommet hjem, starter derfor nett-delen av kurset. Den vil bestå av en diskusjonsgruppe med alle deltakere. Her følger vi opp månedlig hvordan det går med kjøkkenhagene deres, og hva som bør stå på timeplanen i den kommende måneden. Ettersom sesongen utvikler seg, vil vi snakke om hvordan unngå, samt eventuelt behandle, sykdommer og utøy uten sprøytemidler. Dessuten hvordan man skal/ikke skal luke. Når høsten nærmer seg snakker vi om hvordan høste inn og oppbevare de ulike grønnsakene og hvordan forberede kjøkkenhagen til frosten og vinteren.

 

I tillegg blir det holdt to nettmøter hvor vi skal vise hvordan det står til i kjøkkenhagen og i veksthuset på Lizas Småbruk, pluss svare spørsmål. Nettmøtene er planlagt 23. mai og 19. september fra kl. 19 til kl. 21.

Pris: Deltakelse kun 15. mars, uten oppfølging gjennom sesongen: 1800 kr.

Pris: Kurs 15. mars og månedlig oppfølging til 16. november, pluss to nettmøter: 2800 kr.

Maks 12 deltakere.

Velkommen!

Meld deg på ved fylle ut påmeldingskjema under her. Skriv gjerne i kommentarfeltet om du ønsker kurset med eller uten månedlig oppfølging etterpå. Du kan også stille spørsmål i skjemaet, hvis du lurer på noe. Du vil vanligvis få svar innen 24 timer. Faktura tilsendes i en egen e-post. Velkommen!

Vi gjør ingenting med denne infoen, men er nødt til å samle den in pga lovverket
Det holder med kursdato