Event: Kjøkkenhagen – sammen med LevLandlig

Kjøkkenhagen – sammen med LevLandlig
mar
16

Lyst å starte med kjøkkenhage eller rett og slett bli flinkere?

På dette kurset skal vi lære om hvordan å anlegge og drive en kjøkkenhage. Kurset starter med en samling på Lizas Småbruk, og vil fortsette på nettet etterpå i hele dyrkningssesongen.

Dagen på Lizas Småbruk, 16. mars, starter vi med jordens sammensetning og hvordan å berike jorda over tid. Så snakker vi om alle mulige grønnsaker og frukt som kan/vil trives i Norge og hos deg. Vi snakker om luking, de forskjellige kravene alle frø og småplanter stiller og hvordan man kan stelle de. Hva som må startes som småplanter inne og hva som kan såes ute med en gang. Vi introduserer oldeforeldrenes veksleskifte som en måte å unngå sykdommer og få en større innhøsting. Og vi snakker om plassering av kjøkkenhagen og design.

I løpet av dagen tegner/lager alle sin egen plan/design for sin egen kjøkkenhagen i året som kommer, hvor informasjonen blir integrert i en helhetlig plan for året. Selvfølgelig med hjelp fra oss.

Målet er at du skal komme hjem og føle at du kan gå i gang og har fått en forståelse om hva og hvordan du vil gå i gang.

Selvfølgelig skal vi ta en titt på kjøkkenhagen planene her og vi tar en tur i veksthuset og i frukthagen for å se hvordan vi gjør det her på 450 meter over havet.

Denne dagen varer fra 9:30 til omtrent 16:00, og det vil bli servert hjemmelaget lunsj, kafe, kake og kjeks. Denne dagen holdes på Lizas Småbruk, som ligger i Jevnaker kommune, 1 time nord for Oslo. Kart og adresse. Det går tog fra Oslo og flybuss fra Gardermoen (kl 8:15)
Etter at dere har kommet hjem, starter nett-delen av kurset. Den vil bestå av en diskusjonsgruppe med alle deltakere og en månedlig oppfølging om hvordan det går med vår og deres kjøkkenhager, hva som (bør) stå på timeplanen i den kommende måneden. Ettersom sommeren utvikler seg, vil si snakke om plager og sykdommer og hva som kan gjøres for å behandle og unngå og hvordan man skal/ikke skal luke. Når høsten nærmer seg snakker vi om hvordan innhøste og oppbevare innhøstingen fra sort til sort og hvordan forbedre kjøkkenhagen til frosten og vinteren.
I tillegg blir det holdt 2 nettmøter for dere hvor vi skal vise hvordan det står til i kjøkkenhagen og veksthuset og svare på alle spørsmål som har komme topp. Nettmøtene er planlagt 24. mai og 20. september fra kl18 til kl19.
Pris: 2500 kr. Maks 12 deltakere.
Velkommen!
Meld deg på ved fylle ut påmeldingskjema under her. Du kan også stille spørsmål herunder, hvis du lurer på noe. Du vil vanligvis få svar innen 24 timer. Faktura tilsendes i en egen email. Velkommen!

Kurset er et samarbeid mellom bladet Lev Landlig og Lizas Småbruk, og derfor vil begge få tilgang til informasjonen dere legger inn her. All informasjon om kurset sendes på e-post.

Lev Landlig er et livsstilsmagasin for alle med sansen for livet på landet. Lev Landlig gir deg inspirasjon og ideer til landlig livsstil, gjennom reportasjer om livet på småbruk, interiør, hage, mat, håndverk, håndarbeid, gründerhistorier, samt reisemål og butikker utenom allfarvei.

Lizas Småbruk organiserer kurs fra jord til bord. Her kan du lære å lage pølser eller ost, designe kjøkkenhage din eller lage mat med sesongens råvarer. Alt under profesjonell og inspirerende veiledning, med masse god hjemmeprodusert og lokalprodusert mat, på vårt allsidige småbruk i drift.